Енев е обвинен за това, че в периода от 08.01.2020 г.

...
Енев е обвинен за това, че в периода от 08.01.2020 г.
Коментари Харесай

Погребалният агент, мамил хора, че кремира починалите им близки, отива на съд

Енев е упрекнат за това, че в интервала от 08.01.2020 година до 13.05.2022 година в гр. София и гр. Банкя, в изискванията на продължавано закононарушение с 20 действия, за да набави за себе си имотна полза, е заблудил 19 души, че в случай че му дават парични средства, ще провежда кремация за техните умряли близки, и с това им предизвикал имотна щета на стойност 28 230 лв..

След като погребалният сътрудник получавал разнообразни суми от потърпевшите, с цел да провежда осъществяването на кремация на техните близки, той не направил това, а част от умрелите били заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура, а за другата част няма данни да са били кремирани в крематориумите в България.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, ал.1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени голям брой дейности - разпитани са очевидци, направени са десетки експертизи и следствен опит.

Предстои делото срещу Георги Енев да продължи в Софийски областен съд.

Погребалният сътрудник беше задържан през 2022, след като в нерегламентирано гробище край село Клисура до Банкя бяха открити остатъци на седем умряли, заровени отвън гробове. Оказа се, че това са хора, чиито близки са платили за кремация, която по този начин и не се е състояла.

Георги Енев беше под домакински арест, откакто заплати гаранция от 10 000 лева, с цел да излезе от пандиза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР